Parlamentul European oferă tinerilor  internshipuri de 5 luni plătite cu 1500 E/lună

Grupul Parlamentar al EPP din cadrul Parlamentului European oferă tinerilor din România internshipuri la Bruxelles, cu durata de cinci luni, care sunt plătite cu 1500 de euro/lună.

Acest tip de stagiu se adresează tinerilor care au o diplomă universitară sau care au absolvit trei ani de studii (cel puțin șase semestre) la o universitate sau la un institut echivalent de învățământ superior.

Cele  două aplicații pentru internshipuri pot fi găsite și accesate la acest link al Grupului PPE. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 15 mai 2024.

Aplicațiile pentru cele două stagii de internship le puteți accesa mai jos:

  1. Social Media Stagiu de practică – Creator de conținut / Videograf / Fotograf / Graphic Design
  2. Training pregătire generală

De asemeanea Grupul PPE oferă stagii de practică neremunerate, de scurtă durată, cu o durată maximă de 3 luni (atunci când stagiul este obligatoriu în cadrul studiilor universitare). Acest tip de stagiu se adresează studenților universitari care nu au absolvit încă cel puțin șase semestre la universitate și atunci când stagiul este o parte obligatorie a studiilor lor. Acest lucru trebuie să fie justificat printr-o scrisoare furnizată de universitate. Grupul PPE poate oferi un număr limitat de stagii de acest tip.

Grupul EPP are o asigurare primară obligatorie de boală și accident pentru stagiari.

Toți stagiarii au dreptul de a participa la o sesiune plenară a Parlamentului European la Strasbourg.

În calitate de angajator care promovează egalitatea de șanse, Grupul PPE încurajează candidaturi din partea tinerilor cu dizabilități.

Cine poate aplica ?

Tinerii români pot aplica atât pentru stagii plătite, cât și pentru stagii neplătite, atât timp cât:

  1. Cunosc bine două limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie să fie engleza, franceza sau germana;
  2. Să nu fi beneficiat de un stagiu plătit în nicio altă instituție din UE și să nu fi avut deja un loc de muncă remunerat de la finalizarea studiilor;

Pentru stagiul plătit: trebuie să aveți o diplomă universitară, să fi absolvit trei ani de studii (cel puțin șase semestre) la o universitate sau la un institut de învățământ superior echivalent;

Pentru stagiul neremunerat: dacă nu ați absolvit 6 semestre de studii universitare, trebuie să prezentați o adeverință de la universitate care să ateste că stagiul este obligatoriu în cadrul studiilor dumneavoastră și durata acestuia.

Cum să vă înscrieți?

Dacă sunteți interesat să aplicați pentru un stagiu, completați formularul de cerere online. Îl găsiți la acest link: Grupul PPE.

Notă importantă: Vă rugăm să rețineți că va trebui să pregătiți anumite documente în avans, cum ar fi: scrisori de recomandare și copii ale diplomelor, deoarece acestea vor trebui atașate la formularul de candidatură.

SUCCES!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here